Pages

20 Eylül 2009 Pazar

Ramazan Bayramında Sağlık




  İlk olarak hepinizin ramazan bayramını kutluyorum.Bildiğiniz üzere çocuklar ramazanda fazla şeker ve çikolata tüketiyorlar herşeyin fazlası zararlı olduğu gibi çikolatanında fazlası zarardır.
Ama çikolatanın yararlarıda vardır.
 Çikolatanın yararlarınıda görmek için devamına tıklayınız.





Çikolatanın Yarları

Çikolata sadece muhteşem lezzetli bir yiyecek değil, aynı zamanda yararlı da. çikolatanın kanseri önlemede, kalp hastalıklarını engellemede, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmede rol oynadığı belirtiliyor. Aynı zamanda duygusal anlamda da kendimizi iyi hissetmemizi sağlıyor.
3000 yıl önce Amerikan Aztek ve Mayalar çikolatanın elde edildiği, kakao tanelerinin yetiştiği, kakao ağacını theobroma‘yı yetiştirdiler.
Çikolata ağzına kadar, polyphenol diye adlandırılan ve içinde procyanidins, epicatechin, catechin olan antioksidan bileşim dizileriyle dolu. Meyve, sebze, şarap ve çay da polyphenol içeriyor. Fakat çikolata ve kakao hayrete düşürecek kadar çok miktarda polyphenols içeriyor. Düşünsenize aynı miktardaki polyphenolü ya bir parça sütlü çikolata`dan ya da beş porsiyon meyve ve sebzeden alabiliyoruz.
36 gr kakaodan üretilen ürünlerdeki polyphenol içeriği:
Sütlü çikolata - 300 mg
Bitter çikolata - 700 mg
Kakao tozu - 1,300 mg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder